Detailhandels udvikling i Danmark

Handel & Erhverv

Denne tekst er alene henvendt til dig der importerer, producerer, eller sælger e-cigaretter!

Den todelte virksomhed med en webshop samt fysiske butikker er et populært valg

Markedet for online detailhandel er i rivende udvikling disse år, og det bliver stadigvæk mere og mere populært at vælge online-vejen, når vi danskere skal handle online, hvad end vi skal købe ny e-cigaret, tøj eller er på udkig efter særlige mærker, f.eks. M-Flavours aroma, Diesel bukser eller Bosch værktøj. Omvendt er der også stadigvæk et stort marked for fysisk handel, hvor kunder foretrækker at møde op i en butik, fremfor at shoppe på nettet. Ikke mindst når det drejer sig om specialforretninger. En af de webshops der giver kunderne begge muligheder, er den danske e-cigaret forhandler DV Liquids. De har i stedet for kun at satse på enten fysisk handel eller e-handel valgt at gå begge veje. Det er således blevet til både 4 fysiske butikker i henholdsvis Frederikshavn, Herning, Randers og Aalborg, samt en velassorteret hjemmeside på www.dvliquids.dk, hvor kunderne har mulighed for at købe stort set det samme udvalg af produkter, som man finder i butikkerne.

Det skal nok ikke herske nogen tvivl om, at én af fordelene ved at dele sin shop op på denne måde er, at man som kunde bedre har fornemmelsen af at butikken ”eksisterer” i virkeligheden. Man støder måske på dem når man Googler en specifik vare fra kataloget, hvis man skal købe nyt batteri til sin e-cigaret, en ny cykelslange eller nye RAM til sin computer, og husker navnet fra sidste gang man var i Aalborg eller Frederikshavn. Omvendt kan det også være, at man ser butikken i bybilledet, og husker dem fra sidst man shoppede online. Det giver altså en slags dobbeltvirkende effekt, hvor de fysiske butikker og webshoppen ikke kommer til at konkurrere med hinanden, men tværtimod eksisterer i samhørighed, og understøtter hinanden. Et andet eksempel kan jo også være, at man møder op for at købe et specifikt produkt i den fysiske butik, hos nævnte forhandler kunne det være ny M-Flavours aroma, en særlig e-cigaret eller e-væske, som viser sig at være udsolgt. Her vil ekspedienten med lethed kunne henvise til butikkens hjemmeside som alternativ, for kunden.

Nu er e-cigaretforhandleren DV Liquids langt fra den eneste webshop som også har fysiske butikker rundt omkring i landet, og i fremtiden skal vi nok forvente at se en øget udvikling inden for denne type kæder af butikker, der både er fysiske butikker og webshops.